Service på flygplatsen

Vi är den regionala flygplatsen med höga ambitioner och ett stort hjärta.

Vår affärsidé är:

”Linköping City Airport (LCA) är en citynära flygplats med fokus på affärsresande. Med ett centralt placerat läge i tillväxtregionen Östergötland och med en personlig service i världsklass, erbjuds en effektiv och bekväm genväg till resten av världen”.

Våra kärnvärden är närhet, passion, stolthet och utveckling.

Vad menar vi med det?

Förutom att erbjuda dig som resenär ett smidigt och effektivt sätt att nå världen med ett världsledande flygbolag som KLM så ska upplevelsen när du flyger från oss vara något utöver det vanliga. Vår personal som du möter under incheckning och boarding är professionell och kunnig och hjälper med glädje till om något krånglar eller om du har några frågor om din resa. Om det skulle uppstå en försening ser vi till att hålla dig uppdaterad om vad som händer och får du vänta en längre stund kommer vår vagn med dryck, knäckemackor och choklad fram.

Passeringen genom vår säkerhetskontroll går smidigt och när du kommer in i den ljusa terminalen bjuder vi på kaffe/te eller en kopp choklad. Du kan ladda din telefon, putsa skorna eller bara koppla av innan det är dags att kliva ombord.  Reser du med barn så finns en liten barnhörna och möjlighet att värma barnmat i mikron som finns vid kaffeautomaten. Behöver du extra hjälp? I samband med din resa kan du boka extra hjälp för att komma ut till flygplanet och stiga ombord. Det finns markerade platser vid boardingdisken och du får i lugn och ro kliva ombord först.

Då och då bjuder vi även på annan aktivitet i samband med avgångar, det kan vara underhållning eller som i samband med alla hjärtans dag demonstrerar våra brandmän HLR och vi bjuder på ett vaniljhjärta. Naturligtvis kommer ett Luciatåg den 13 december och på Kings Day (Nederländska Nationaldagen) i april blir det extra gott fikabröd till kaffet. Även kvällstid bjuder vi in till flygplatsen, allt från Pub quiz till ölprovning och föreläsningar.

Vi känner en stolthet över vår flygplats och vårt arbete. Vi försöker hela tiden att utvecklas och ser större internationella flygplatser som en källa till inspiration

Vill du sätta extra guldkant på din resa? Som en av få mindre flygplatser har vi en egen business lounge som drivs i samarbete med Lexus – ”Lounge by Lexus” från vilken du boardar direkt ut till flygplanet  Vill du veta mer  – klicka på denna länk.

Ps. När KLM sammanställer vad deras resenärer sätter för betyg på service och bemötande ligger vi i toppskiktet… i världen Ds.

Äta och dricka

En trappa upp i terminalbyggnaden hittar ni Skyline Restaurang & Bar som drivs av krögarna Fredrik och Karin Eklund. Vi erbjuder kalla och varma drycker, lunch och fika samt affärslunch. Tillvaratagande, mathantverk och kvalitet är ledorden för oss.

För bordsbeställning vid affärslunch, ring 013-137847 eller kontakt@restaurangskyline.se.

Restaurangen är öppen måndag – fredag kl 11.00 – 13.00.

Under semesterperiod och storhelger har restaurangen stängt.

Försäljning

I entréhallens Service Center finns möjlighet att köpa souvenirer, böcker, godis och kylda drycker. Inför avresa erbjuder vi alla våra passagerare på gratis varm dryck från kaffeautomaten i FIKA-hörnet som finns efter säkerhetskontrollen.