Pressmeddelanden

2023-12-18

Fortsatt stark återhämtning för flygtrafiken på Linköping City Airport.

Siffrorna för november visar att trafiken återhämtat sig mycket starkt och är nu uppe på 93 % av trafiken motsvarande månad 2019, dvs. före pandemin. Det är få flygplatser i Sverige som kan visa en så stark utveckling då majoriteten fortfarande ligger 40-80% under tidigare trafiknivå.

Läs mer …

2023-06-07

TUI breddar utbud kraftigt från Linköping City Airport.

TUI utökar sitt utbud från Linköping City Airport med ett tjugotal nya destinationer. Genom att erbjuda paketresor med reguljärflyg med Air France-KLM är det nu möjligt att boka såväl sol-och-bad-semester som stads- och skidresor med TUI till hela världen.

Läs mer …

2023-01-20

Stark återhämtning av flygtrafiken vid Linköping City Airport

Antalet resenärer som flyger från Linköping City Airport har under 2022 ökat med 236 % mot 2021 och passerar 80 000 st. Nu ökar KLM antalet avgångar från slutet av mars.

Läs mer …

2022-12-30

Linköping City Airport utsedd till beredskapsflygplats för 2023

Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att omgående skriva avtal med de av regeringen utsedda beredskapsflygplatserna. Linköping City Airport är en av dessa 27 utpekade flygplatser som Trafikverket ska skriva avtal med för 2023.

Läs mer …

2021-04-06

Flygcharter till Andorra och Baqueira Beret från Linköping City Airport!

Nu kan du boka vinterns skidresa 2022 till Andorra & Baqueira Beret från Linköping City Airport! Quality Travel flyger återigen från Linköping med en bekväm Airbus 320. Avresor den 20 februari respektive den 20 mars. Öppet köp gäller till den 1 oktober.

Läs mer …

2020-07-16

KLM återupptar direktflyg från Linköping till Amsterdam!

Den 3 augusti återupptar KLM Royal Dutch Airlines direktlinjen mellan Linköping och Amsterdam. I takt med att världen öppnar upp och efterfrågan ökar anpassar KLM sin kapacitet. Sommaren 2020 kommer närmare 80 % av KLM destinationerna finnas tillgängliga igen. “Vi ser tydligt att intresset för att resa ökar, både för privatpersoner och affärsresenärer, och vi hoppas att alla våra trogna kunder från Östergötland med omnejd uppskattar att kunna flyga direkt från Linköping igen. För oss är det viktigt att finnas där för våra kunder och att kunna erbjuda en säker och hållbar resa, säger Martin Kotte, Sales Manager Air France KLM, Sverige”. KLM kommer inledningsvis trafikera linjen med en sen eftermiddagsavgång fem dagar i veckan: måndag, torsdag, fredag, lördag och söndag. KLM har framgångsrikt trafikerat Linköping-Amsterdam i över 10 år med upp till 3 avgångar per dag. ”Vi är oerhört glada att återigen välkomna KLM till Linköping och vår region. Vi märker en ökad efterfrågan på flygstolar igen, många företag och även privatpersoner hör av sig och undrar när man kan boka. Vi är en region med många export/importföretag som måste resa ut och träffa kunder och underleverantörer runt om i världen” säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Just nu flyger KLM till mer än 60 europeiska och interkontinentala destinationer. Alla flyg och avgångar kan bokas på klm.se eller via resebyrå.

Läs mer …

2019-06-12

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport under maj!

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport i maj! Maj blev den tredje bästa månaden någonsin för KLM på Linköping City Airport. Antalet passagerare steg med närmare 1 000 st. jämfört med samma månad 2018. Den stora majoriteten av resenärer som nyttjar flygplatsen reser i affärer och under en vecka flyger man i genomsnitt till över 150 destinationer via Schiphol i Amsterdam. ”Vi är en region med både stora internationella företag och många medelstora och mindre företag som verkar i hela världen, bra kommunikationer är då livsviktigt för dem. Med upp till tre dagliga avgångar till en av Europas bästa knutpunkter är vi unika bland de regionala flygplatserna i Sverige. När semesterperioden närmar sig så kommer privatresenärerna som har upptäckt smidigheten med att flyga från sin egen flygplats” säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Air France KLM är enligt Dow Jones Sustainability Index ett av det mest hållbara flygbolagen i världen de senaste 14 åren. I veckan meddelade också flygbolaget att man tillsammans med SkyNRG och SHV kommer bygga den första dedikerade anläggningen i Europa för tillverkning av hållbart bioflygbränsle av regionalt restavfall som återvunnen matolja. Fabriken kommer drivas av hållbart väte producerat på vatten- och vindenergi. Genom detta kommer KLM minska sina utsläpp av koldioxid med 200 000 ton per år. Fabriken kommer stå klar redan 2022. KLM är redan en stor konsument av hållbart bioflygbränsle och köper 50 % av allt som produceras i världen.

Läs mer …

2018-11-02

Nyhet! Charter till Kroatien och Italien från Linköping City Airport!

Under hösten 2019 kommer Viking Buss & Flyg och Ringarums resor att arrangera fyra charteravgångar från Linköping City Airport. Den 11 respektive 25 september till Zadar i Kroatien. Den 18 september respektive 2 oktober till Verona i Italien (i samarbete med NT Resebyrå). "Många resenärer har efterfrågat charteravgångar från Linköping så det är med stor glädje vi nu kan erbjuda 4 avgångar till två mycket attraktiva destinationer" säger Camilla Lejon, VD Linköping City Airport. "Vi har under 2018 arrangerat ett större antal gruppresor från Linköping City Airport till flera destinationer både i Europa, Asien och USA och vi ser ett ökande intresse för att kunna flyga från sin lokala flygplats", säger Stefan Wernholm, VD Viking Buss & Flyg och Ringarums resor. För mer information: Stefan Wernholm, VD Viking Buss & Flyg 0706-36 13 05 Camilla Lejon, VD Linköping City Airport 0725-29 74 56

Läs mer …

2018-07-06

KLM fortsätter att satsa på Östergötland!

Air France-KLM storsatsar och etablerar sig ytterligare på marknaden genom att tillsätta en lokal Key Account Manager i Linköping. "Med regionens hjälp vill vi utöka avgångarna och växa lokalt" säger Martin Kotte, Sales Manager Sweden. "KLM firar 10 år på Linköping City Airport i år och har under dessa år flugit över 1 miljon passagerare från och till Linköping. Genom denna rekrytering visar KLM att man kommer fortsätta att satsa i Östergötland och vi ser fram emot att kunna växa tillsammans med KLM. Vi har väldigt hög beläggning på våra flyg med passagerare från hela Östergötland och grannkommunerna i Småland och Sörmland", säger Camilla Lejon, VD Linköping City Airport. Sabina Söderqvist har sitt kontor på Linköping City Airport och har en lång och gedigen erfarenhet från transportbranschen. Ni når henne på e-mail: sabina.soederqvist@klm.com eller mobiltel. 076-126 63 78

Läs mer …

2018-06-07

Linköping City Airport arrangerar seminarium med fokus på hållbarhet.

I samarbete med KLM, Nordic Choice Hotels och Science Park Mjärdevi arrangeras idag, den 7 juni, ett seminarium med fokus på hållbarhet på Quality Hotel The Box. Deltar gör bl a Paul Terstegge, general manager North Europe för Air France KLM och Cathrine Dehli, Director of Sustainability Nordic Choice Hotel. Dessa två företag är bland de bästa i klassen i respektive bransch och kommer berätta om hur man målinriktat arbetar för att minska sin miljöpåverkan. Under eftermiddagen kommer även Petter Stordalen att medverka. Detta seminarium är ett av de event som Linköping City Airport arrangerar under 2018 för att fira KLM 10 år i Linköping. Eftermiddagen avslutas med den officiella invigningen av Quality Hotel The Box. Bland gästerna finns representanter från regionens ledande företag, kommuner och Östsvenska Handelskammaren.

Läs mer …

2018-03-30

KLM firar 10 år på Linköping City Airport.

Idag den 30 mars firar KLM 10 år på Linköping City Airport. Sedan starten 2008 har man stadigt kunnat öka kapaciteten då efterfrågan på flygstolar är stor från hela regionen. Genom ett byte på Schiphol når man hela världen. Huvuddelen av de som reser från Linköping City Airport är affärsresenärer och under en vecka flyger man i genomsnitt till 150 destinationer runt om i världen. Antalet privatresenärer ökar dock stadigt då man uppskattar att flyga med ett ledande flygbolag som KLM, smidigheten och den goda servicen på flygplatsen. "Det känns fantastiskt att varje dag välkomna ett världsbolag som KLM till vår flygplats och vår region. Med deras fokus på säkerhet, service och miljö, är det något som vi är mycket stolta över", säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Jubileumsdagen firas på flygplatsen med att resenärerna på morgonflighten serverades en bufféfrukost, övriga resenärer som flyger iväg serveras en specialkomponerad cup cake. Samtliga ankommande resenärer under dagen får en bukett med 10 tulpaner i en klar orange färg för att symbolisera kopplingen till Holland under dessa 10 år.

Läs mer …

2018-03-19

Linköping City Airport i samarbete med Lexus Linköping.

Linköping City Airport har skrivit avtal med Lexus Linköping avseende reklamsamarbete på flygplatsen. Fr.o.m. den 15 april kommer flygplatsens nyrenoverade business lounge att heta ”Business Lounge by Lexus Linköping”. Besökare i loungen kommer bl a att märka det genom att engångsmuggar och glas byts ut till högklassiga produkter från Orrefors. Avtalet löper under två år med möjlighet att förlänga till ett tredje. ”Det känns fantastiskt att skriva detta avtal med Lexus Linköping. Det är ett väldigt gott betyg för vårt arbete att skapa en premiumkänsla för alla som reser från vår flygplats och visar även att vår business lounge håller en mycket hög kvalitet. Vi kommer även samarbeta kring olika arrangemang på flygplatsen framöver, säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport AB”. ”Vi på Lexus är både glada och mycket stolta över att påbörjat samarbetet med Linköping City Airport. Vi är två unika och starka varumärken som gemensamt kommer att stärkas ytterligare. Vi på Lexus ser fram mot en spännande resa”, säger Magnus Nilsson, Försäljningschef Lexus Linköping.

Läs mer …

2018-02-14

Flyg till Visby från Linköping City Airport under Almedalsveckan.

Även i sommar kan man flyga till Visby under Almedalsveckan från Linköping. Almedalsveckan pågår från söndagen den 1:a juli till söndagen den 8 juli. Flyget kommer gå från och med söndagen 1:a juli t.o.m. torsdagen den 5:e juli från Linköping till Visby. En nyhet för i år är att man redan nu satt in en extra flight på söndagen den 1:a juli med möjlighet att resa över dagen. Linjen kommer att trafikeras med en SAAB 2000 med 50 platser och tar 30 minuter. Bokning sker via www.almedalsflyget.se

Läs mer …

2018-02-07

KLM passerat magisk gräns i Linköping!

I mars firar KLM 10 år på Linköping City Airport och den 19 januari passerades den magiska gränsen, 1 miljon passagerare som flugit till/från Linköping City Airport med bolaget. Sedan 2008, har utveckling varit mycket positiv och idag flyger KLM tre dubbelturer från Linköping City Airport till Schiphol alla dagar i veckan utom lördag då man har två. ”Vi är oerhört stolta över vår trafik med KLM och för näringslivet i regionen ger linjen möjlighet att nå världen med endast en mellanlandning på Europas näst största flygplats Schiphol. Med bekväma flygplan, trevlig service och en mycket bra tidtabell är linjen oerhört uppskattade av regionens näringsliv. Vi ser även en ökad tillströmning av privatresenärer och gruppresor”, Camilla Lejon, VD Linköping City Airport AB. ”De senaste 10 åren har varit en otrolig resa att vara med om! Att göra Linköping till en stabil destination i KLMs globala nätverk har varit givande på väldigt många sätt, inte minst genom alla trevliga kontakter jag har haft i regionen med entreprenörer som brukar våra flyg och bidrar till tillväxt i hela Östergötland. Att vi nu har 3 frekvenser om dagen till vår hub i Amsterdam och lyckats flyga 1 miljon passagerare under dessa 10 år är en bedrift som vi på KLM och hela Linköping City Airport ska vara oerhört stolta över!”, Gérald Amoudruz, Sales Manager KLM, Sweden Naturligtvis ska den resenär som blev den miljonte passageraren firas! Hon befinner sig fortfarande utomlands och landar på Linköping City Airport nu på lördag och kommer då att uppvaktas med en trevlig överraskning från KLM! Camilla Lejon VD Linköping City Airport AB 0725-29 74 56

Läs mer …

2018-01-22

Storsatsning på gruppresor från Linköping City Airport.

Linköping City Airport är regionens ledande reguljärflygplats med upp till 3 avgångar med KLM till Amsterdam varje dag för vidare transport ut i världen. I mars firar vi 10-års jubileum med KLM och även 1 miljon passagerare som rest till/från Linköping med flygbolaget. Majoriteten av resenärerna är affärsresenärer men antalet privatresenärer stiger. Nu ökar möjligheten att hitta sin drömresa från Linköping då Viking Buss & Flyg samt Ringarums Resor storsatsar på gruppresor direkt från Linköping City Airport med KLM ut i världen. Bland destinationerna finns Kina, Sri Lanka, de Amerikanska sydstaterna, Skottland, Toscana, Portugal, Sicilien, Wien och Rom. Till flera av dessa destinationer blir det flera avgångsdatum. ”Vi har under det senaste året ökat samarbetet med de östgötska resebyråerna och vi ser nu resultatet av detta. Om man inte vill flyga charter eller boka flyg och hotell på egen hand finns det nu fantastiska gruppresor man kan välja på och nå resmål över hela världen tack vare KLM. När en grupp reser ut med morgonflyget så får man dessutom lite VIP-behandling i form av frukostbuffé innan man kliver ombord” – säger Camilla Lejon, VD Linköping City Airport. ”Vi har haft några resor från Linköpings City Airport de senaste åren och alla har varit jättenöjda. Man uppskattar smidigheten i att flyga från en liten flygplats som ligger nära hemmet. Från sängen till Toscana på 6 timmar är ju en fantastisk start på semestern! Vi har nu 9 olika destinationer från Linköping City Airport och kommer under året att komma med ännu fler” – säger Stefan Wernholm VD Vikingbuss & Flyg och Åsa Fjordmark VD Ringarums Resor. Camilla Lejon, VD, Linköping City Airport AB 0725-29 74 56 Stefan Wernholm, VD, Viking Buss & Flyg AB 0706- 36 13 05 Åsa Fjordmark.VD, Ringarums Resor AB 0121-340 45

Läs mer …

2017-10-03

Fler grupp- och paketresor från Linköping City Airport!

Nu kan man inte bara flyga reguljärt med KLM från Linköping City Airport. Antalet grupp- och paketresor som arrangeras av de regionala resebyråerna ökar kraftigt. Bland nyheterna i år och 2018 finns Tanzania och Zanzibar (Anderson's African Adventures), Sydafrika (ReseCity), Grillresa till södra Frankrike (France & Scotland Tours), Skidresa till Chamonix (Lingmerths Resebyrå), Adriatiska kusten med Venedig (Resecenter), Medelhavskryssningar (Resecenter) och skidresor till Andorra (Quality Travel) för att nämna några. "Det är väldigt roligt att det nu finns så många möjligheter att åka med grupp- och paketresor från Linköping City Airport. Antalet resor har ökat kraftigt under året och vi vet att mer är på gång" säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport AB.

Läs mer …

2017-09-19

Fler avgångar med KLM från Linköping City Airport!

På grund av hög efterfrågan ökar Air France KLM kapaciteten från Linköping City Airport mellan den 29 okt-31 mars, d.v.s. under vintertidtabellen. Jämfört med förra året, kommer lunchavgången att gå även på lördagar och söndagar. Det innebär att det kommer finnas tre avgångar per dag alla veckans dagar utom lördag då det finns två. I antal flygstolar är det en ökning med drygt 7 000 st.. jämfört med samma tid förra året. Ny avgång lö/sö: Amsterdam – Linköping 09:40 – 11:25 Linköping – Amsterdam 11:55- 13:45 ”Det är fantastiskt att se hur fler och fler östgötar väljer att åka från sin egen regionala flygplats. Via Schiphol når man hela världen, en normal vecka flyger våra resenärer till över 150 olika destinationer över hela världen.”, säger Camilla Lejon, VD, Linköping City Airport. ”Den allt ökande efterfrågan av flygstolar med KLM från Linköping City Airport visar att Östgötarna har ett stort förtroende för oss. Man vet att vi är här för att stanna och inte bara det, att fortsätta utveckla vår trafik från Linköping City Airport. Det är ett förtroende som vi ska förvalta väl." – säger Gérald Amoudruz, Sales Manager Sweden, Air France KLM. Camilla Lejon VD Linköping City Airport 0725-297456 Gerald H. Amoudruz Sales Manager Sweden AIRFRANCE, KLM and DELTA 0708-982274

Läs mer …

2017-05-24

VD för Linköping City Airport, Camilla Lejon, delade ut pris till duktiga studenter.

Visuell retorik, en kurs vid Linköpings universitet, har sedan 2009 innefattat en övning i visualisering med ett skarpt projekt från näringslivet. Stångåstaden, SEB och Tekniska verken är några av de Linköpingsföretag som under åren gett uppdrag till studenterna på kursen. I år var det Linköping City Airport som var uppdragsgivare. Uppdraget gick ut på att skapa ett nytt grafisk uttryck för marknadsföring mot en för flygplatsen viktigt kundsegment, studenterna. VD Camilla Lejon delade under onsdagen ut pris till den vinnande gruppen. Camilla Lejon - " Många studenter reser redan idag från och till Linköping City Airport, inte minst de internationella studenterna. Vi ville hitta ett nytt formspråk för att ännu bättre nå ut till denna viktiga kundgrupp, de är även framtidens affärsresenärer". Kursansvarig, professor Gary Svensson och projektledare Dietmar Mölk från Institutionen för kultur och kommunikation, säger att årets tävlingsbidrag hade mycket hög kvalitet. Kursen ges inom programmet Grafisk Design och Kommunikation, ett av de mest sökta programmen vid LiU. De vinnande studenterna var: Louise Björklund, Mami Boberg, Linnea Eriksson, Maja Klang, Lovisa Sjögren och Erika Wiktorson.

Läs mer …

2017-03-10

KLM utökar kapaciteten från Linköping City Airport.

På grund av hög efterfrågan ökar Air France KLM kapaciteten från Linköping City Airport mellan den 31 mars – 7 juli genom att sätta in Embraer 190 även under lunchturen (istället för Embraer 175). Det innebär drygt 3 000 fler flygstolar under perioden jämfört med samma period 2016. ”Mycket efterlängtat, säger VD Camilla Lejon, dels tappade vi SAS i slutet av januari, dels ökar hela tiden efterfrågan från nya resenärer som vill åka från Linköping City Airport”. ”Det glädjer mig mycket att vi har kunnat bemöta den ökade efterfrågan från Linköping med ett större flygplan under lunchturen. Under 2017 kommer Air France KLM att öppna totalt 27 nya destinationer i världen, bland annat Mauritius med KLM fr.o.m. 30 oktober, och våra kunder från Östergötland skall inte behöva åka till Arlanda för att upptäcka världen med oss." säger Gérald Amoudruz, Sales Manager Sweden, Air France KLM. Denna ökning innebär att det kommer finnas 600 flygstolar per dag mån-fre mellan Linköping - Amsterdam där de flesta passagerarna byter för vidare transport med Air France KLM’s världsomspännande nät.

Läs mer …

2017-01-09

Viktig milstolpe för Linköping City Airport!

Viktig milstolpe för Linköping City Airport Glädjande besked från Transportstyrelsen En viktig milstolpe i Linköping City Airports utveckling är nådd. Transportstyrelsen har uppgraderat flygplatsen med dess start- och landningsbana till referenskod 4C, vilket innebär att banan är godkänd för större flygplan än tidigare. Banan ska breddas och flyttas, men Transportstyrelsen har alltså valt att uppgradera flygplatsen redan nu, genom en dispens. Med den nya klassificeringen kommer till exempel två av världens vanligaste flygplanstyper för kort- och medeldistansflygningar; Airbus 320 och Boeing 737, kunna trafikera Linköping. Flygplanen i denna storleksklass tar ofta uppemot 200 passagerare. Nu inväntar Linköping City Airport att Saab:s nya miljötillstånd ska bli klart. Det beräknas ta cirka 1-2 år. Först då blir det möjligt att flyga med större flygplan i linjetrafik. - Men redan idag kan vi börja planera för utvecklingen av vår trafik långsiktigt, meddelar en glad Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Beskedet är mycket positivt i våra samtal med både befintliga och kommande operatörer. Linköping City Airport är regionens största flygplats och antalet passagerare fortsatte att öka under 2016. Utöver KLM:s linje till Amsterdam, med upp till 3 avgångar per dag, trafikeras flygplatsen av Czech Airlines med en linje till Prag under sommarsäsongen och skidresor till Andorra på vintern. ./. För mer information, kontakta Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Telefon: 072-529 74 56 camilla.lejon@linkopingcityairport.se

Läs mer …