Pressmeddelanden

2019-06-12

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport under maj!

Maj blev den tredje bästa månaden någonsin för KLM på Linköping City Airport. Antalet passagerare steg med närmare 1 000 st. jämfört med samma månad 2018.

Läs mer...

2018-11-02

Nyhet! Charter till Kroatien och Italien från Linköping City Airport!

Under hösten 2019 kommer det vara 4 st. charteravgångar från Linköping City Airport. Två till Zadar i Kroatien och 2 till Verona i Italien.

Läs mer...

2018-07-06

KLM fortsätter att satsa på Östergötland!

Air France-KLM storsatsar och etablerar sig ytterligare på marknaden genom att tillsätta en lokal Key Account Manager i Linköping.

Läs mer...

2018-06-07

Linköping City Airport arrangerar seminarium med fokus på hållbarhet.

I samarbete med KLM, Nordic Choice Hotels och Science Park Mjärdevi arrangeras ett seminarium med fokus på hållbarhet på Quality Hotel The Box den 7 juni.

Läs mer...

2018-03-30

KLM firar 10 år på Linköping City Airport.

Idag den 30 mars firar KLM 10 år på Linköping City Airport.

Läs mer...

2018-03-19

Linköping City Airport i samarbete med Lexus Linköping.

Linköping City Airport har skrivit avtal med Lexus Linköping avseende reklamsamarbete på flygplatsen.

Läs mer...

2018-02-07

KLM passerat magisk gräns i Linköping!

I mars firar KLM 10 år på Linköping City Airport och den 19 januari passerades den magiska gränsen, 1 miljon passagerare som flugit till/från Linköping City Airport med bolaget.

Läs mer...

2018-01-22

Storsatsning på gruppresor från Linköping City Airport.

Nu ökar möjligheten att hitta sin drömresa från Linköping då Viking Buss & Flyg samt Ringarums Resor storsatsar på gruppresor direkt från Linköping City Airport med KLM ut i världen.

Läs mer...

2017-09-19

Fler avgångar med KLM från Linköping City Airport!

På grund av hög efterfrågan ökar Air France KLM kapaciteten från Linköping City Airport mellan den 29 okt-31 mars, d.v.s. under vintertidtabellen. Jämfört med förra året kommer lunchavgången gå även på lördagar och söndagar. Det innebär att det kommer finnas tre avgångar per dag alla veckans dagar utom lördag då det finns två.

Läs mer...

2017-05-24

VD för Linköping City Airport, Camilla Lejon, delade ut pris till duktiga studenter.

Visuell retorik, en kurs vid Linköpings universitet, har sedan 2009 innefattat en övning i visualisering med ett skarpt projekt från näringslivet. Stångåstaden, SEB och Tekniska verken är några av de Linköpingsföretag som under åren gett uppdrag till studenterna på kursen. I år var det Linköping City Airport som var uppdragsgivare.

Läs mer...

2017-03-10

KLM utökar kapaciteten från Linköping City Airport.

På grund av hög efterfrågan ökar Air France KLM kapaciteten från Linköping City Airport mellan den 31 mars – 7 juli genom att sätta in Embraer 190 även under lunchturen (istället för Embraer 175). Det innebär drygt 3 000 fler flygstolar under perioden jämfört med samma period 2016.

Läs mer...

2017-01-09

Viktig milstolpe för Linköping City Airport!

En viktig milstolpe i Linköping City Airports utveckling är nådd. Transportstyrelsen har uppgraderat flygplatsen med dess start- och landningsbana till referenskod 4C, vilket innebär att banan är godkänd för större flygplan än tidigare. Banan ska breddas och flyttas, men Transportstyrelsen har alltså valt att uppgradera flygplatsen redan nu, genom en dispens.

Läs mer...

2016-11-30

SAS Köpenhamnslinje från Linköping upphör.

På grund av bristande produktionsresurser har SAS i nuläget inga förutsättningar att fortsatt operera på sträckan. Det sista flyget går den 18 januari.

Läs mer...

2016-09-01

Äntligen en flygbuss till Linköping City Airport!

Från den 19 september kommer Blåklintsbuss att trafikera linjen Mjölby Fjärrbussterminal, Scandic Linköping Väst, Mjärdevi Science Park, Stora Torget, Fjärrbussterminalen och Scandic Linköping City till Linköping City Airport. Samtliga avgångar och ankomster kommer trafikeras alla dagar i veckan.

Läs mer...

2016-07-04

Linköping City Airport - Bringing " East Swedes" to the World!

För att förtydliga och lyfta fram vår roll börjar vi nu kommunicera under parollen ”Bringing East Swedes to the World”, ett koncept som vi utvecklat i samarbete med Byn Kommunikationsbyrå. Linköping City Airport är en del av det östsvenska exportundret. Härifrån strömmar mängder av idéer, teknik och kunnande ut i världen. Fantastiska tankar, erfarenheter och människor som omvärlden får ta del av.

Läs mer...

2016-06-01

Direktflyg till Pyrenéerna även nästa vinter från Linköping City Airport!

Även nästa vinter kommer man kunna flyga direkt till underbar skidåkning i Pyrenéerna från Linköping City Airport! Quality Travel, som representerar Andorra i Sverige, kommer erbjuda två avgångar i samband med sportlovet (vecka 8) och vecka 12. Linjen kommer trafikeras av BRA.

Läs mer...

2016-05-25

Nya krögare till restaurangen på Linköping City Airport

Under många år har Helmut Kuhn och Walter Elfinger drivit restaurang Albatross på Linköping City Airport. Nu avslutar de sin verksamhet och restaurangen byggs om under sommaren. Det är välkända krögare från Göta Hotell som tar över, Ann-Catrin Måbäck samt Karin och Fredrik Eklund.

Läs mer...

2016-05-23

Rekord för KLM och nu satsar man ytterligare på Linköping City Airport!

Under april månad reste närmare 13 000 resenärer med KLM från/till Linköping City Airport, aldrig har så många flugit med KLM under en och samma månad. Ni satsar KLM vidare i Östergötland! Den tredje turen, som avgår från Amsterdam till Linköping 09.30 och från Linköping 11.45, kommer nu gå även under perioden nov-mars. Det betyder ett tillskott drygt 15 000 flygstolar per år.

Läs mer...

2015-12-01

Ny linje till Riga från Linköping City Airport.

Linköping City Airport har skrivit avtal med det lettiska flygbolaget RAF-AVIA om att trafikera Linköping-Riga från och med maj, 2016. RAF-AVIA är baserat i Riga och flyger idag frakt men kommer nu börja med passagerartrafik. Linjen från Linköping kommer trafikeras med en SAAB-340. Tidtabell kommer publiceras i början av nästa år då det också blir möjligt att boka.

Läs mer...

2015-11-25

KLM fortsätter att satsa på Linköping City Airport!

KLM trafikerar sedan 8 år Linköping City Airport och Schiphol/Amsterdam. Med en mellanlandning når man hela världen från Linköping och Östergötland. Antalet avgångar är 3 under högsäsong och 2 under lågsäsong. Tack vare den starka passagerarutvecklingen tidigarelägger nu KLM den tredje frekvensen som normalt startar i början av april till den 15 februari!

Läs mer...